Kiralık Ev Nasıl Dekore Edilmeli? Kiracılar için Dekorasyon Önerileri

Evet, ben de senelerdir kirada oturuyorum. Ancak evlenmeden önce kiraladığım evler için eşya almamıştım. Keşke evlenirken de kiraladığımız evi sanki kendi evimizmiş gibi dayayıp döşemeseydik diyorum şu an. Çünkü taşınmayı düşünüyoruz ve eşyalarımız baktığımız hiçbir eve uygun değil 🙁

Ve başka kiracılar aynı hataya düşmesin diye “kiralık ev nasıl dekore edilmelidir?, kiracılar eşya alırken nelere dikkat etmelidir?” gibi sorulara kendimce cevap vermek istiyorum.

kiralik-ev-dekorasyon-onerileri

Yazının başındayken uyarayım bu yazı, diğerleri gibi “kiralık ev için dekorasyon önerileri” tarzında değil de daha çok bir uyarı mahiyetinde olacak. Kiralık evleri dekore ederken yapılmaması gerekenlerden, kiralık ev için eşya seçerken nelere dikkat edilmesi gerektiğinden, ne tarz eşyaların kiralık evlere uygun olmadığından bahsedeceğim. Sıkıcı ve iç karartıcı bir yazı sizi bekliyor; ama kiralık eve yeni eşya almayı planlıyorsanız şiddetle okumanızı tavsiye ederim.

Kiracılar Eşya Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

  1. Tüm eşyalar için söylüyorum, minik hatta mini minnacık eşyalar tercih edin. Unutmayın, kiralayacağınız ev sizin değil; eşyalar sizin! Ve bu eşyaların tüm kiralık evlere sığabilmesi gerekiyor. Eğer İstanbul’daysanız hemen altını çizeyim 1+1 açık mutfaklı evlerden farklı seçenekler yok denecek kadar az! Daha geniş bir eve kiraya çıkabilmeniz içinse uluslararası bir şirkette üst düzey yönetici olmanız gerekiyor. O yüzden eşya alırken hem gelir seviyenizi, hem de mevcut kiralık ev seçeneklerini dikkate almanızda yarar var.
  2. Yeni evleniyorsanız aklınız mobilya takımlarına kayacaktır. Kaymasın efendim! Yemek odası takımıymış, yatak odası takımıymış, salon takımıymış bunlar hep büyük evi olanlar için. Hiç kiracılara göre değil, inanın bana!
  3. Takımlardan vazgeçtiyseniz, şimdi tek işlevli eşyaları da unutun! Mümkünse koltuğunuz yatak olabilsin ya da bazalı olup depolama alanı sunabilsin. Masanız açılır kapanır olsun, sandalyeler sehpalar katlansın…
  4. Halıya, hele hele hol için yolluk kestirmeye hiç gerek yok! Kilim en güzeli, en kullanışlısı ve en ucuzu. Hem tüm kiralık evlere de uyar.
  5. Perdeleri olabildiğince standart seçin. Bildiğiniz üzere bir pencereye fonuyla tülüyle perde diktirmek 1.000 liradan başlıyor. Sonra başka eve kiraya çıkınca o tülleri yeniden kestirip diktireceksin, al sana ikinci bir masraf.
  6. Biliyorum insan özeniyor ama kocaman TV ünitelerini de ileride satın alacağınız ev için düşünün derim. Şimdilik televizyonunuzu duvara asın ya da minimal tasarımları tercih edin.
  7. Orta sehpalara oldum olası karşıyımdır ama söz konusu kiralık eve eşya seçmek olunca daha bir soğuk bakıyorum kendilerine. Orta sehpa demek geniş salon demek. Varsa öyle bir kiralık ev zaten bu söylediklerimi okumanıza bile gerek yok.
  8. Sehpa demişken, katlanıp bir köşeye kaldırılanlardan olsun hiç olmadı zigon olsun. Yeter ki bir köşeye sıkışsın.
  9. Gardıroplar sürgü kapılı olsun mutlaka. Çünkü yatak odasına karyolanızı koydunuz mu o kapıları açacak alan kalmayacak!
  10. Karyola demişken bazayı kastediyorum, yanlış anlaşılma olmasın. Doldurun yorganları, yastıkları, kışlıkları, tüm ıvır zıvırları… Derler toplar, küçücük eve bir dünya eşya sığdırmanızı sağlar. Candır baza can!
  11. Komodin almayın diye de söylememe gerek yok sanırım.
  12. Hele şu aynalı şifonyerler… Makyajınızı banyoda yapın bir zahmet. Eşyaları da gardıroba sığdıracaksınız, mecbur…
  13. Salona berjer istiyorsanız, en azından 2 tane almayın. Bana kalsa hiç almayın ama yine insaflı davranıyorum. Sırf “Ne yani kiracıysak ölelim mi?” demeye başlamayın diye 🙂
  14. Lambader, abajur bunlar da hep fuzuli. Yer kaplayan, kalabalık gösteren eşyalar.
  15. Kitaplık yerine de duvara raf öneririm. Her duvara monte edilir sonuçta ama kitaplığınızın boyutları her eve uymayabilir.
  16. Her kapı arkasına bir askılık alın. Nasıl olsa portmantonuz olmayacak! Kiralık evler için portmanto almak da lüks, çünkü her antreye uymaz bu mobilyalar.
  17. Ama portatif bir ayakkabılık alabilirsiniz 🙂

Sanırım bu kadar tavsiye kafi gelmiştir. Hatta moralinizi bozmuş bile olabilirim. Ama bunlar hayatın gerçekleri. Üzülmemek için kiraladığınız eve eşya satın alırken dikkatli seçimler yapmak gerekiyor. Umarım sizin için henüz geç değildir ve kiralık ev dekorasyonu için sizlerle yararlı bilgiler paylaşabilmişimdir.

Yazar Hakkında

Ülviye Suna
Ülviye Suna
Merhaba, ben Ülviye. Türk Dili ve Edebiyatı bölümü mezunuyum. Yaklaşık 10 senedir özel sektörde SEO uzmanı olarak çalışıyorum. Yazı yazmayı, hayvanları, denizi ve dekorasyonu çok seviyorum. Bir kuşum, bir salyangozum, bir de kitabım var. (https://www.kitapyurdu.com/kitap/neden-dogurmuyorum-/650183.html)
Sevdiğim, beğendiğim şeyleri takip için hesaplarımı ziyaret etmeyi unutmayın 🙂

1 Yorum

halı örtüsü  -  Temmuz 20, 2017 / 1:51 pm

halı örtüsü de değerlendirebilirsiniz bence dekorasyon açısından.

Başka Yazı Yok

Giriş Yap

close