2021 Country Mutfak Modelleri

Ahşap tezgahlar, açık raf sistemleri, natürel renkler, pötikareli perdeler, pencere önünde kır çiçekleri… “2021 Country mutfak modelleri”ni anlatmak için bu sıcak ve samimi ayrıntılardan bolca bahsedeceğiz. Tüyo vermek gerekirse içinizi huzurla kaplayacak, burnunuzda kurabiyeye kokuları tüttürecek bir yazı sizi bekliyor 🙂  Hadi hemen mutfağa geçelim o zaman 🙂

country mutfak dolabı modelleri

Öncelikle mutfak modellerini inceleyeğimiz “country”‘nin kelime anlamanına bir bakalım. Country kelimesi “kırsal kesim, kasaba, memleket” gibi anlamlara geliyor. Söz konusu mutfaklar olunca da kendimizi tıpkı bir köy evinde hissettirecek huzurlu, doğadan ilham alan, aydınlık tasarımları getirebiliriz hemen akla.

country mutfak modelleri

Ancak country mutfak modelleri de kendi içinde ayrılıyor. Seçim yapmadan önce size en çok hitap edecek olan country mutfak tarzını belirleyelim dilerseniz.

Fransız Country Tarzı Mutfak

İnce işçiliğin ön planda olduğu Fransız tarzı country mutfaklarda hareketli ve enerji dolu kırsal havayı hissettiren desenler, doğal aksesuarlar bir arada kullanılır. Country stilinin sıcak ve samimi atmosferini en çok Fransız tarzı mutfaklarda bulabilirsiniz. Renkli mutfak dolapları da daha çok burada kullanılır.

Fransız country mutfak dolapları

İngiliz Country Tarzı Mutfak

İngiliz tarzı country mutfaklarda daha dingin ve dinlendirici dolapların, sade aksesuarların tercih edildiğini göreceksiniz. Daha minimal hatta modern-country olarak nitelendirebileceğimiz modelleri İngiliz country mutfaklarda gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

2020 country mutfak modelleri

Amerikan Country Tarzı Mutfak

Amerikan tarzı country  mutfak modellerinin ana özelliği diğerlerinden daha kaba hatlara sahip olmasıdır. Fransız stilinde olduğu gibi işlemeli, desenli, oymalı mutfak dolaplarını burada görmek mümkün değildir. Daha çok salona açılan Amerikan country mutfaklarda ahşabın yoğun olarak kullanıldığını görebilirsiniz.

Amerikan country mutfak dolabı

2021 Country Mutfak Dolaplarında En Çok Tercih Edilen Modeller

Günümüzde country mutfak modellerini incelediğimizde daha çok modern bir çizgiye sahip olduğunu görürüz. Modern country mutfak olarak karşımıza çıkan bu kombin oldukça sade, aydınlık ve iç açıcı bir etkiye sahiptir.

Modern Country mutfak dolabı modelleri

Özellikle şehir hayatı içerisinde apartman dairelerindeki mutfaklara biraz samimiyet katmak adına country dolaplardan ilham alındığını söyleyebiliriz. Mutfak dolaplarındaki çağla yeşili, mavi, krem, bej gibi renklerin, hasır Amerikan servis, saksı gibi aksesuarların ya da country perde ve halı seçimlerinin modern mutfakları country stiline yaklaştırdığını görebiliriz.

country mutfak tasarımları

Ayrıca endüstriyel detayların işin içine katılarak yapılan country mutfak dekorasyonu da 2021 mutfak trendlerini belirleyen unsurlar arasında.

rustik country mutfak dolabı

Rustik country mutfak dekorasyonu olarak sınıflandırabileceğimiz bu stilde metalleri, bakırları, daha koyu renkleri görmek mümkün.

rustik country mutfak modeli

Ayrıca 2020 country mutfak modellerinin en tercih edileni de ada tezgahı olanlar. Tabii kocaman mutfakları olanlar için…

modern country mutfak modelleri

Ama korkmayın. Küçük mutfaklarda da country dekorasyonu uygulayabilirsiniz. İşte size sevimli bir örnek:

küçük country mutfak dekorasyonu

Country Tarzı Mutfak Aksesuarları

Mutfak dolaplarından sonra sıra geldi mevcut mutfağınızı küçük detaylarla ve büyük harcamalar yapmadan country tarza uygun hale getirmeye. Bunun için country tarzı mutfak aksesuarlarından yardım alacağız.

mavi country mutfak modelleri

Mutfak perdesi ve halısı, tabak çanak, baharatlıklar, tezgah üstü süslemeler gibi mutfakta kullanılan pek çok malzemeyi country stiline uygun seçerek mutfakta bambaşka bir ambiyans yaratabiliriz. İşte birkaç öneri:

Mutfağınızı Country Tarza Dönüştürecek Öneriler

  • Pencere önü ya da tezgah üstüne saksı çiçekleri koyun.
  • Dolap kulplarını country stiline uygun modellerle değiştirin.
  • Fayanslara yapışkanlı folyo kullanarak renk ve desen katın.
  • Çiçekli, hayvan desenli saklama kutularını tercih edin.
  • Mümkünse bir köşede açık raf kullanın.
  • Tezgah altı perde dikerek mutfaktaki hareketi artırın.
  • Hasır ve ahşap aksesuarları tezgah üstünde sergileyin.
  • Musluk, aydınlatma gibi ürünleri country stile uygun şekilde değiştirin.
  • Sandalyelere bağlamalı minderler dikin.

İlham Veren Country Tarzı Mutfak Fikirleri

Fransız country mutfak dolapları

ahşap country mutfak dolapları

yeşil country mutfak dolabı

country etekli mutfak dolabı

yeşil country mutfak dolabı

gri country mutfak dolabı

Yazar Hakkında

Ülviye Suna
Ülviye Suna
Merhaba, ben Ülviye. Türk Dili ve Edebiyatı bölümü mezunuyum. Yaklaşık 10 senedir özel sektörde SEO uzmanı olarak çalışıyorum. Yazı yazmayı, hayvanları, denizi ve dekorasyonu çok seviyorum. Bir kuşum, bir salyangozum, bir de kitabım var. (https://www.kitapyurdu.com/kitap/neden-dogurmuyorum-/650183.html)
Sevdiğim, beğendiğim şeyleri takip için hesaplarımı ziyaret etmeyi unutmayın 🙂

Başka Yazı Yok

Giriş Yap

close