Koçtaş Yaşayan Evler Dergisi ve Ahşap Atölyesi

Koçtaş’ın dergisi olduğunu herkes biliyor. Ancak bu derginin dönüşüm geçirdiğini henüz okuma fırsatı bulamadıysanız fark etmemiş olabilirsiniz. Artık Koçtaş, “Yaşayan Evler” adıyla sunuyor ziyaretçilerine dergisini. Tabii yepyeni ve dopdolu bir içerikle.

Koçtaş Yaşayan Evler dergisinde neler yeni, diğer dergiden ne farkı var diye soracak olursanız; büyüyen dergi boyutuyla birlikte içerik de genişlemiş. Öncelikle 3 ayrı röportaj var eski formatta olmayan. Daha çok dekorasyon fikri var. Kombin önerisi var. Kendin yap projeleri var. 2018 dekorasyon trendleri var…

Kısacası Koçtaş Yaşayan Evler dergisi tam bir dekorasyon dergisi kıvamına gelmiş. Evim dergisi ve Alldecor arasında bir yerlere konumlandırabilecek nitelikte olmuş. Ama Yaşan Evler’in en büyük özelliği ücretsiz olması =) Dekorasyon severlerin hem Koçtaş mağazasından hem de Koçtaş internet sitesinden online olarak ulaşabilecekleri bir dergi çünkü.

Hemen okumak için  Yaşayan Evler sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yok ben okumak istemiyorum, sen anlat derseniz de bir video çektim =)

Koçtaş Ahşap Atölyesi – Sukulent Yapımı

Koçtaş Yaşayan Evler dergi lansmanında bizi bir de ahşap atölyesi bekliyordu. Benim için çok heyecan vericiydi ve biraz da duygusaldı. Biliyorsunuz babam marangoz. Talaş kokusu duydum mu burnumu çekerim ben özlemle =( Ama yine de çok keyifli geçti benim için. Hurdahane ve Koçtaş ekibinin yardımlarıyla bir sukulent sahibi oldum =)

Önce size alet edevatı göstereyim. Sonra da sukulentimi nasıl yaptım onu anlatayım =)

Önce bizim için hazırlanan tahta parçalarındaan sukulent için uygun bir tane seçtim.

Ardından zımpara makinesi ile pürüzlerini yok ettim.

Çok zevkli bir deneyimdi =) Daha önce el zımparası ile yapmıştım ama makine kullanmamıştım.

Ah baba ah… Beni çırak almalısın yanına:D

Zımpara işlemi bittikten sonra, sukulentleri ekmek için çukurlar açmamız gerekiyordu. 3 adet yuvarlak çizdim ve matkap yardımı ile delikleri açtık. Tabii herhangi bir sakatlık yaşanmaması adına bu makineleri kullanırken profesyonellerden destek aldık =)

Sukulent yapmak için tahtalara nasıl delik açtık kısa bir video ile göstermek istedim:

Delikler açıldıktan sonra toprakla bu çukurları doldurup sukulentleri diktim. En üstteki fotoğrafta paylaştım. Çok güzel oldular. Üstelik öyle zırt pırt su da istemiyorlar. Tam benlik yani =)

Koçtaş ailesine tekrardan teşekkür ediyorum, baba mesleğini icra etme şansı verdiği için. Sayelerinde büyüyünce ne olmak istediğime karar verdim: Marangoz 😀

Yazar Hakkında

Ülviye Suna
Ülviye Suna
Merhaba, ben Ülviye. Türk Dili ve Edebiyatı bölümü mezunuyum. Yaklaşık 10 senedir özel sektörde SEO uzmanı olarak çalışıyorum. Yazı yazmayı, hayvanları, denizi ve dekorasyonu çok seviyorum. Bir kuşum, bir salyangozum, bir de kitabım var. (https://www.kitapyurdu.com/kitap/neden-dogurmuyorum-/650183.html)
Sevdiğim, beğendiğim şeyleri takip için hesaplarımı ziyaret etmeyi unutmayın 🙂

Başka Yazı Yok

Giriş Yap

close