2024 Banyo Trendleri: Banyo Modelleri ve Dekorasyon Fikirleri

cesur banyo boyama fikirleri

2024 banyo trendleri ile banyonuzu yenilemeden önce modayı öğrenmiş harika fikirlerle hayalinizdeki banyoyu tasarlamış olacaksınız. Hazırsanız banyo modellerini yakından incelemeye başlıyorum.

Banyo dekorasyonu her ne kadar önem sırasında diğer odalara nazaran arka planda kalsa da tasarım trendleri bu algının giderek değişeceğini gösteriyor. Farklı stillere uygun banyo dolapları, seramik karolar, duşa kabin modelleri, banyo aksesuarları ve daha pek çok üründe her sene değişen ve kendini yenileyen trendler banyoların da artık iç mekan tasarımında hak ettiği yeri aldığını ispatlıyor.

O zaman biz de artık banyolarımıza hak ettiği değeri verelim ve dekorasyon trendlerine uygun şekilde değişime başlayalım. Peki ama değişikliğe başlamadan önce hangi trendlerden ilham alabiliriz ya da en son banyo dekorasyon fikirleri nelerdir diye aklınıza sorular gelecektir. Bunu bildiğim için 203 yıllarında banyo dekorasyon trendlerinin hangi yöne doğru ilerlediğini sizler için araştırdım. Bol bol örnek fotoğraflar ile anlatacağım banyo dekorasyon trendlerinden birini mutlaka kendi tarzınıza yakın hissedecek ve uygulamak isteyeceksiniz.

Hazırsanız başlıyorum 🙂

2024 Banyo Dekorasyon Trendleri Nelerdir?

Trendlerden bahsetmeye başlamadan önce şunu belirtmekte fayda var. Banyo için yapılacak yenilik ve uygulamaların iyi düşünülmüş olması gerekir. Çünkü mutfak ve banyo gibi alanların tadilatı hem maliyetli hem de uğraştırıcı bir süreç. Bu sebeple her senenin tasarım trendlerine göre değişim yapamayacağınızı göz önünde bulundurarak mantıklı seçimler yapmakta yarar var.

Ancak banyonuz 10 senesini dolduruyorsa ya da yeni bir eve taşınmayı planlıyorsanız ve tabii ki banyonuzu yenilemeye ayıracak bütçeniz varsa 2024’ün trendlerinden ilham alabilirsiniz.

Ne de olsa biz ihtiyaç duymasak bile sürekli kendini yenileyen bir tasarım dünyası var ve bundan küvet, duş, jakuzi, musluk, lavabo, etajer, klozet, seramik ve banyo dekorasyonuna dair aklınıza gelebilecek birçok ürün etkileniyor.

Lafı çok uzattım hemen asıl mevzuya geçiyorum 🙂 Kusuruma bakmayın.

2024 Banyoda Tasarım Trendleri

  • Modern Banyo Tasarımları

Konut planlarının geniş dairelerden stüdyo loft tarzına dönmesiyle birlikte daha az detay barındıran, işlevselliğin ön planda olduğu modern banyo tasarımları tercih edilmeye başlandı. Artık misafirler için ayrı olarak kullandığımız odalar ve banyolar yok. Bu yüzden tüm odaların ev sahibi ve misafiri bir arada düşündüğü tasarımlar çok daha fazla ilgi görüyor.

  • Kompakt Yaşam

Ufalan banyoları stilden ödün vermeden dekore etmenin bir formülü de daha kompakt ürünler kullanmak.  Yani küçük banyolar da stil sahibi olabilir. Çünkü tasarımcılar farklı tarzlara hitap eden detayları fonksiyonellikle buluşturuyor. İşte banyolara kompakt yaşamın yansımaları:

Şık bir modüler konsol ve mobilya sistemi sunan lavabo tasarımı… Endüstriyel iç mekanlardan esinlenerek ve yaratıcı İtalyan işçiliği ile birlikte sadelik ve zarafete karşı İskandinav tutumunu yansıtan bir koleksiyonun parçası olan bu banyo mobilyası çok yönlü ve fonksiyonel bir banyo yaratmak isteyenlere ilham verecektir.

Eğer banyonuz küçükse daha önce yazdığım “Küçük Banyolar Nasıl Dekore Edilmeli?” başlıklı yazım da size yaratıcı kendin yap çözümleri sunabilir. İnceleyin derim.

  • Ahşap Banyo Fikirleri

Doğaya ve doğala dönüş felsefesi her alanda olduğu banyolarda da çok revaçta. Özellikle banyo dekorasyonunda doğallık ahşap uygulamalarla hayat buluyor. Soğuk seramiklerin yeni sıcak ve rahat bir atmosfer yaratan ahşap dokular alıyor.

Örnek banyo modelinde gördüğünüz gibi duvardan tavana yayılan ahşap paneller 2024 banyo dekorasyonuna yön veriyor.

Teknolojinin banyoya taşınmasıyla birlikte daha çok ürünlerin modern tarza büründüğünü gördük. Ancak artık TV ekranı, telefon gibi teknolojik öğelerin ahşap giydirmelerle banyoda yer aldığına da şahit olacağız.

Açık banyo konsepti için ahşap tasarımlar keyifli bir dinlenme alanı da sağlayacağa benziyor. Kısacası artık banyolar evin en kuytu köşesinde karanlık bir oda olmaktan çıkacak.

Eğer ahşap banyo fikrini beğendiyseniz ancak yerden tava kadar uygulamaya sıcak bakmıyorsanız, ahşabı mermer ile kombinleyerek kullanabilirsiniz.

Daha önce yazdığım rustik tarzdaki ahşap banyo fikrinden de ilham alabilirsiniz: “Ahşap Dokunuşu ile Rustik Bir Banyo

  • Mermer Cazibesi

Islak zeminlerin vazgeçilmez malzemesi olan mermer, 2024 yıllarında daha sofistike bir yaklaşımla ele alınacak ve banyolara lüks maskülen bir yorum katacak. Fotoğrafta da görüldüğü üzere daha çok siyah renk – pirinç ve bakır aksesuarlarla birlikte kullanılacak.

  • Kavisli Tuğla Duvarlar

Kavis modasını bir önceki “2024 Dekorasyon Trendleri” başlıklı yazımdan hatırlayacaksınız. (Eğer okumadıysanız mutlaka göz atın.) Kavisler yani oval uygulamalar mobilya modellerinde olduğu kadar banyo dekorasyonunda da ön plana çıkıyor.

Tuğlalarla yapılan bu kavisli uygulama, banyoda ışın doğal bir akisle yayılmasını sağlarken günün ritmini evin bu alanına da taşımayı başarıyor.

2024 Banyoda Renk Trendleri

Banyo tasarımı için renk trendlerini araştırırken renk paleti seçiminin, evlerin tasarımının geri kalanı için renk seçiminden ayrı olmadığını ve çoğu zaman ev dekoru için tüm konseptin önemli bir parçası olduğunu unutmamak gerekir. Peki ama takip ettiğimiz yılın rengi, moda renkler gibi kategoriler banyo için de uygulanabilir mi? Yani salonun duvarında kullandığınız bir rengin farklı bir tonunu uygulayabilir misiniz?  Banyo için durum genelden biraz farklı.  Banyo tasarımı söz konusu olduğunda moda renkler değişiklik gösterebiliyor.

  • Narin Pembe

Örneğin 2024 yılında banyolarda daha çok pembenin toprak tonları ile birlikte kullanıldığını bu renklere bakır, bej, sarı, orman yeşili, siyah ve beyazın eşlik ettiğini göreceğiz. Daha sıcak ve pastel uygulamalar gelecek senenin banyo renk trendlerini oluşturacak.

Pantone 2024 Yılı Rengi olarak da Pecah Fuzz (Şeftali tüyü) u belirlemişti. Bu rengi de yine banyonuzda kullanarak trendi yakalayabilirsiniz.

  • İkili Renk Kombinleri

Unutmadan iki renkli uygulamalar da banyo renk trendlerinin bir diğer yeni ve merak uyandıran adımı. İçte beyaz, dışarısı renklendirilmiş veya etraftaki seramikler üzerinde göz alıcı tonları olan tamamen siyah lavabolar ve tuvaletler bir arada kullanılacak yeni sezonda.

Inbani’nin koleksiyonları  bu ikili kullanımı en güzel şekilde uygulayan tasarımlar sunuyor. Formlar, hacimler ve malzemeler arasındaki uyum ve diyalogdan ilham alan koleksiyonlar, ince metal parçaları ve zarif mermer detayları birleştirerek doğal ve ferah bir his uyandırıyor.

2024 Banyoda Karo Trendleri

Seramik ve karolar ıslak zeminlerin vazgeçilmez bir parçası. Bu sebeple yeni trendlerin karo modellerini es geçmesi beklenemezdi tabii ki.

Bakalım 2024’te seramik uygulamalarında ne gibi farklı modeller bizi bekliyor olacak.

  • Terrazzo Etkisi

Terrazzo seramiklerin 2024 dekorasyon trendleri arasında yer aldığını bir önceki yazımda söylemiştim. (Okumak için tıklayın.) Bu trend banyoya da sıçrıyor ve mozaik desenler banyo dekorasyonuna dinamik bir hava katmaya hazırlanıyor.

Farklı bir doku arayışı içerisindeyseniz çimento mozaiği fikrine sıcak bakabilirsiniz. Üstelik bu tarz seramiklerin değişik renk tonlarında uygulamaları sayesinde istediğiniz tarza kolayca adapte de edebilirsiniz.

  • 1980 Esintileri

1980’lerin Milano’sundaki Sottsass’ın Memphis Style desenleri ve Venedik döşemeleri arasında yer alan  karo modelleri, modern bir yorumla geçmişten esinlenmiş malzemeler ve formlar ışığında banyo dekorasyonuna farklı bir soluk getiriyor.

 

2024 Lavabo Modelleri

Renki lavabolar yeniden trend oluyor. Farklı form ve malzemelerle de olsa renkli lavabo tasarımlarını yeniden görmeye başlamak oldukça heyecan verici. Hele de benim gibi renklere aşık biriyseniz 🙂

Gördüğünüz gibi dikdörtgen seramikler, şık bir tarzl, olağanüstü bir kişiselleştirme olanağı ve gelişmiş renklerin zengin çeşitliliğinde sofistike teknolojilerin şık bir şekilde uygulanmasını sağlıyor banyolara.

2024 Banyo Mobilya Modelleri

2024’te banyo mobilyaları karanlık ve etkileyici renklerde daha özelleştirilebilir tasarımlarla karşımıza çıkacak.

Sezonun moda tonlarını kullanarak etkileyici ve benzersiz banyolar oluşturmak isterseniz ilgi çekici ancak basit şekillere sahip seramik lavaboları da banyo mobilyanız ile aynı renkte seçmeye dikkat edin.

Örneğin fotoğraftaki gibi siz de altıgen şekillerle süslenmiş koyu mavi banyo dolabı tercihi ile etkileyici ve sanatsal bir dekorasyonu kolayca uygulayabilirsiniz.

Not: Banyo dolaplarını hareketli desenlerden tercih edecekseniz duvarları sade ve düz renklerde tutmaya özen göstermeyi unutmayın.

2024 Seramik Döşeme Trendleri ve Fikirleri

Banyo seramiklerinde gelecek sezonlarda öne çıkacak birkaç trend ve döşeme fikrinden bahsetmek gerekirse ilk olarak, karoların grafik desenleri ve 3D modelleri göze çarpıyor.

Ayrıca şekillerin, baskıların ve geometrik formların,  mat ve sırlı yüzeyler arasında bir oyuna sahne olduğunu görebilirsiniz.

Renklere gelince, denim mavisi ve tonları dikkat çekiyor.

Az evvel seramiklerin oyunundan bahsetmiştim. Yukarıdaki karolar oyun fikri için güzel bir örnek. Farklı döşeme şekillerine göre size özgün zeminler oluşturma imkanı veren bu karolar kendi sanat eserinizi banyonuza uygulamanıza olanak tanıyacak.

Değişken mat veya cam yüzeylere oyulmuş şekillerin geometrisi, banyolara enerjik bir hava katmak isteyenler için doğru bir seçim olabilir. Ancak temizlik konusu biraz düşündürücü :/

2024 Küvet Modelleri

Bağımsız küvet modelleri son zamanlarda uluslararası tasarım sahnesinde yerini almaya başladı. Oldukça sevildi de.

Bu sevgi bağımsız küvetleri yeni dönemde de banyolarda göreceğimizi işaret ediyor. Ancak bu sefer daha dikkat çekici formların ön plana çıktığını göreceğiz.

Ayrıca malzeme olarak da bağımsız küvetlerin mermer, seramik, metal gibi farklı dokularla tasarlandığına şahit olacağız.

Kısacası artık küvetlerden işlevsellik değil zevk ve estetik bekliyor olacağız.

2024 Banyo Aksesuar Trendleri

  • Mat Siyah Banyo Armatürleri

Banyo aksesuarlarında öne çıkan trendlere baktığımızda mat yüzeylerin ve siyahın muhteşem birlikteliği ile sıkça karşılaşacağımızı söyleyebiliriz.

Musluk, duş başlığı gibi banyo armatürlerinde koyu renklerin tercih edildiğini göreceğiz. En azından vitrinler bizi bunu zorlayacak 🙂

Peki mat koyu renk armatürlerle ne tarz lavabolar kullanabiliriz diye soracak olursanız; saten kaplama muslukların pürüzsüz lavabo yüzeyi ile zarif bir kombin sunacağını söyleyebilirim. Burada pürüzsüz yüzeyden kasıt akrilik taş, renkli cam ya da mermer gibi malzemeler.

Uzak Durmanız Gereken Banyo Trendleri

2024 yıllarında öne çıkacak banyo dekorasyon eğilimlerini uzun uzun anlatmaya çalıştım. Ama bir de zamanı geçmiş trendleri yanlış bir seçim yapmamanız için listelemek isterim. Bu arada yine de ben çok beğendim illa ki uygulayacağım derseniz ona da itiraz etmem. Ben uyarımı önden yapayım da 🙂

1- Banyo karolarında parlak mavi tonlarından uzak durun.

2- Bakır banyo aksesuarlarından uzak durun.

3- Karmaşık, uygulaması zor altıgen karolardan uzak durun.

4- Ahşabın taklidinden uzak durun.

5- Tüm banyoyu aynı renk ve desen karolarla kaplamaktan uzak durun.

Yorum bırakmayı unutmayın 🙂

Yazar Hakkında

Ülviye Suna
Ülviye Suna
Merhaba, ben Ülviye. Türk Dili ve Edebiyatı bölümü mezunuyum. Yaklaşık 10 senedir özel sektörde SEO uzmanı olarak çalışıyorum. Yazı yazmayı, hayvanları, denizi ve dekorasyonu çok seviyorum. Bir kuşum, bir salyangozum, bir de kitabım var. (https://www.kitapyurdu.com/kitap/neden-dogurmuyorum-/650183.html)
Sevdiğim, beğendiğim şeyleri takip için hesaplarımı ziyaret etmeyi unutmayın 🙂

Başka Yazı Yok

Giriş Yap

close