Endüstriyel Dekorasyon Tarzı

Kendine en yakın bulduğun dekorasyon tarzı ne diye sorsalar düşünmeden “Endüstriyel dekorasyon tarzı.”derdim.
Nedenini sorarsanız endüstriyel dekorasyonda malzemelerin doğal haliyle kullanılması ve aynı zamanda günümüzdeki mekanikleşmeyi metal kullanımı ile vurgulaması olarak açıklama yapabilirim.
Robotlaşmış zamanın doğaya özlemi…
Daha anlaşılır bir şekilde anlatmak ve endüstriyel dekorasyonu diğerlerinden ayıran temel özelliklerinden bahsetmek gerekirse size maddeler halinde şunları söyleyebilirim:
  • Endüstriyel dekorasyonda duvarlar olduğu gibi bırakılır. Boya, duvar kağıdı vs. kullanılmaz. Beton, taş ve kiremitlerin tüm soğukluyla hissedilmesine izin verilir.
  • Endüstriyel dekorasyonun bir numaralı kumaşı deridir. Derinin yanında keten, koton ve çuval bezi tercih edilmelidir.
  • Fabrikadan dönüştürülen endüstriyel evlerin tavanları yüksek olarak kullanılmaya devam edilmelidir. Duvar ve tavanlarda dolaşan tesisat boruları olduğu gibi açıkta bırakılmalı ve o mekanın  ruhu korunmalıdır.
  •  Canlı renklerden olabildiğince uzak durulmalıdır. Zira endüstriyel dekorasyonun rengi gri ve tonlarıdır. Griye ise kahve, siyah ve kiretin renkleri eşlik eder.
  •  Metal eşyalar endüstriyel tarz dekorasyonun olmazsa olmazıdır. Metal sarkıt aydınlatmalar, metal duvar saatleri, ferforje aksesuarlar bu evlerin ayrılmaz parçalarıdır.
  •  Rustik mobilyalar grinin soğuk görüntüsünü endüstriyel evlerde kırmayı başarır ve aynı zamanda metal aksesuarlar ile doğal bir kombinasyon ortaya koyar.
İşte endüstriyel tarzda dekore edilmiş mekanlardan örnekler:

 

Yazar Hakkında

Ülviye Suna
Ülviye Suna
Merhaba, ben Ülviye. Türk Dili ve Edebiyatı bölümü mezunuyum. Yaklaşık 10 senedir özel sektörde SEO uzmanı olarak çalışıyorum. Yazı yazmayı, hayvanları, denizi ve dekorasyonu çok seviyorum. Bir kuşum, bir salyangozum, bir de kitabım var. (https://www.kitapyurdu.com/kitap/neden-dogurmuyorum-/650183.html)
Sevdiğim, beğendiğim şeyleri takip için hesaplarımı ziyaret etmeyi unutmayın 🙂

4 yorum

Şuradaki sarkıtlara da bir göz atmalısınız derim //www.parlakaydinlatma.com/index.php/ic-aydinlatma/sarkitlar

Gerçekten çok güzeller 🙂 Teşekkürler.

Brütalizm akımından bahsediyorsunuz sanırım endüstriyel dekorasyon derken?
"Fabrikadan dönüştürülen endüstriyel evlerin tavanları yüksek olarak kullanılmaya devam edilmelidir." derken de Loft Daire demek istiyorsunuz?

Akımları çok net bilmiyorum:/ Zaten amatörce ilgileniyorum 🙂 Anlayışınıza sığınarak soruyorum Loft ile Endüstriyel genellikle birlikte anılıyor. Çok ilgisiz değiller öyle değil mi? Yanlış bir şey yazmışolmak istemem.

Brütalizm'i de şimdi araştırdım. Sanırım duvarların ham halde olması daha çok bu akıma dahil ediliyor. 🙂

Başka Yazı Yok

Giriş Yap

close