2019 Dekorasyon Trendleri: 2019’a Yön Verecek 12 Dekorasyon Eğilimi

Eylül, her ne kadar moda ayı olarak anılsa da bizim odak noktamız bu ve diğer tüm aylarda olduğu gibi tasarımda. 🙂 Modaseverler Londra, Paris, Milano’da düzenlenen Fashion Week’i konuşurken; bizler de Paris’teki Maison & Objet ve  Londra Tasarım Festivali’nden esinlenerek yeni yılın yani 2019’un tasarım trendlerinin ne olacağını kestirmeye çalışabiliriz.

2019 Ev Dekorasyon Trendleri

Uluslararası otorite kabul edilen Maison&Object ve diğer dünyaca ünlü tasarım festivallerine bir göz attığımızda 2019 dekorasyon trendlerinde en çok hangi unsurların, felsefe ve uygulamaların ön plana çıkacağını az çok tahmin edebiliriz.

Şimdi ben de siz dekorasyon tutkunları için 2019’da moda olmaya aday 10 eğilimi listeleyeceğim. Bakalım hangisini beğenecek ve evinize uygulamak isteyeceksiniz. 🙂

1- Sürdürülebilirlik

Çok genel bir ifade olan “sürdürülebilirlik” hemen hemen her alanı etkisi altına almış durumda aslında. Bu felsefenin temelinde geri dönüştürülebilen çevreci ve uzun ömürlü ürünler yatıyor. Dekorasyon trendi olarak “sürdürülebilirlik”e baktığımızda ise keten, jüt, rattan gibi doğal malzemelerin ön plana çıktığını rahatlıkla söyleyebiliriz ki markaların hazırladığı yeni koleksiyonlarda da bunu çok rahat bir şekilde gözlemleyebiliyoruz.

2- Yeni İskandinav Stili / Yeni Nordik

İskandinav dekorasyon stiline daha henüz adapte olmuşken 2019’da yenisi ile tanışacağız. Hatta tanıştık bile ama yeni sene de daha çok karşılaşacağız. Belki de İskandinav tarzında dekore ettiğimiz evimize bu yeni trendin dokunmasına izin vereceğiz.

Peki nedir yeni İskandinav stili, diye soracak olursanız; alışık olduğumuz beyaz – gri – siyah renk kombinasyonlarının yerini daha cesur eşleştirmelerin aldığı, estetik detayların ön plana çıktığı bir stil olarak tanımlayabiliriz. Kısacası İskandinav’ın şık versiyonu.

Yok ben yenisini sevmedim eskisine bir bakayım derseniz “İskandinav Dekorasyon Fikirleri“ne mutlaka göz atın derim.

3- Şekil Değiştiren Tasarımlar

2019 dekorasyon trendlerinde diğer senelerle benzerlik gösteren konulardan biri de şekil değiştiren tasarımlar. Aslında şekil değiştirmekten kasıt geleneksel olanı modern bir yorumla farklı görünüşlerde sunma. Fonksiyona estetik ekleme de denebilir. Fotoğraflar üzerinden daha kolay anlaşılır olacaktır demek istediğim. 🙂

“Sunum önemlidir” mottosunu mutfak yerine salonda mobilyalarınıza uygulandığını düşünün. Zigon sehpayı iç içe geçirip bir köşede tutmak yerine farklı şekillerde sunmak gibi mesela…

4- Sıra Dışı Desenler

2019 duvar kağıdı modellerinde eski ile yeni arasındaki bağı güçlendiren, zarif, klasik çizgiler taşıyan, sanatsal unsurlar barındıran desenlerin ön plana çıkıtığını göreceğiz. Ve bu sıra dışı fonlarla kullanılan mobilyaların uyumuna ne kadar çok önem verildiğine de şahit olacağız.

5- 70’lere Dönüş

1970’li yıllardan esinlenen retro ve boho-chic tarzları, 2019’da daha canlı renkler, cesur çizgiler ve karakteristik detaylarla geri dönüyor. Eşsiz, sanatsal ve çağdaş özellikleriyle harmanlanmış kendine özgü bir retro hissi yaratmak istiyorsanız önümüzdeki yıl en uygun zaman.

 

6- Kırmızı

Henüz 2019’un rengi Pantone tarafından açıklanmamış olsa da, tasarımcı ve renk trendleri kaşifi Jane Boddy, kırmızının popüler hale geleceğinin altını çiziyor. Özellikle de kırmızı ve mor arasındaki tonların sıkça bir arada kullanılacağını belirtiyor.

Kısacası ahududu pembesi ve yaban mersini mavisi gibi çilekli kırmızılar arasındaki doğal, lezzetli tatlı renk çeşitleri, önümüzdeki sezonlarda tasarım sahnesinde güçlü bir yer olacak.

Kırmızı ev dekorasyonu” yazıma göz atarak 2019’da bu rengi evinize nasıl uygulayabileceğiniz konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.

7- Kavisler

2019 mobilya modelleri için fikir sahibi olmamızı sağlayacak bu trend sivri köşelerin bir süre tedavülden kalkacağına işaret ediyor. Oval ve kavisli tasarımları daha çok göreceğiz anlaşılan.

8- Adaçayı Yeşili

Adaçayı yeşili bu sene kendine dekorasyon alanında sağlam bir yer edindi. 2019’da da yerini başka bir renge bırakacağa benzemiyor.

9- Duvar Halıları

2019 duvar dekorasyonu trendlerinin resimlerden halılara kaydığını göreceğiz. Benim de instagram hesabımda sıkça yer verdiğim duvar dekorasyonu fikirlerinden biri olan halılar, bohem tarza aitmiş gibi dursa da 2019’da daha geometrik, canlı renklerin yer aldığı tasarımlarla karşımıza çıkacak ve diğer tüm dekorasyon stillerine uyum sağlayacak.

10- Terrazzo Seramik / Çimento Mozaiği

1980’li yıllarda zemin kaplaması olarak kullanılan terrazzo, çimento ile karıştırılmış bir “enkaz” montajı, 2019’da dekoratif amaçlı kullanılmaya başlanacak. Bu deseni duvar kağıtlarında, avizelerde hatta mobilyalar da bile görebiliriz.

Genellikle arka plan olarak soft renklerde rastlayabileceğimiz terrazzo seramikler modern bir yorumla iç mekanlardaki yerini alacağa benziyor.

11- Black is the New White

Beyaz bir duvar, aydınlık bir ortam yaratır; siyah duvar ise kontrast ve boyut katar.

Anladığınız üzere burada tüm duvarları tamamen siyaha boyamaktan bahsetmiyoruz. Siyahı en doğru yerde ve dozda kullanarak mekana şık ve sofistike bir hava katmaktan bahsediyoruz ki bu da 2019’un en gözde trendlerinden biri aday olabilir bence.

12- Tavana Dikkat!

2019’da tavana, odaya girerken sürpriz bir etki yaratmak için kontrast duvar kağıdı uygulamak moda olacak. Her ne kadar iddialı bir trend olsa da ben hak ettiği değeri göreceğini düşünüyorum.

“Bu trendi çok sevdim kesin uygularım” diyorsan ilham almak için “Farklı Tavan Fikirleri” yazıma göz atmayı unutmayın!

Geçtimiz yıllarda neler modaymış diye merak ediyorsan ya da hafızanı tazelemek istiyorsan aşağıdaki yazılarıma da göz atabilirsin:

 

Kaynak: 1,  2

Yazar Hakkında

Ülviye Suna
Ülviye Suna
Merhaba, ben Ülviye. Türk Dili ve Edebiyatı bölümü mezunuyum. Yaklaşık 10 senedir özel sektörde SEO uzmanı olarak çalışıyorum. Yazı yazmayı, hayvanları, denizi ve dekorasyonu çok seviyorum. Bir kuşum, bir salyangozum, bir de kitabım var. (https://www.kitapyurdu.com/kitap/neden-dogurmuyorum-/650183.html)
Sevdiğim, beğendiğim şeyleri takip için hesaplarımı ziyaret etmeyi unutmayın 🙂

Başka Yazı Yok

Giriş Yap

close