2018 Yılının Rengi Ultra Viyole

Pantone Renk Enstitüsü her sene sonunda bir sonraki yılın favori rengini açıklıyor ve bu rengi yılın rengi olarak lanse ediyor. Pantone kısa bir süre önce de 2018 yılının rengi olarak  “Ultra Viyole/Ultra Violet”i duyurdu. Yaratıcılığın rengi olarak tanımladığı Ultra Viyolet’i geleceği işaret eden, özgün, sınırları zorlayan şeklinde tanımlıyor.

Herkesin bildiği gibi mor ve tonları renkler arasında yaratıcılığı temsil edenler içerisinde yer alıyor. Renklerin psikoloji üzerindeki etkisini düşündüğünüzde de morun insanları yeniliğe teşvik eden, kışkırtıcı bir etkisinin olduğunu söylemek mümkün.

2018 Yılının Trend Rengi Ultra Viyole Ne Anlam Taşıyor?

Ultra Violet ya da Türkçe ifade etmek gerekirse Ultra Viyole kelime anlamı olarak, morötesi demek. Kısaltma olarak UV şeklinde geçen aslında UV ışınları olarak sıkça karşılaştığımız bu terim, şimdi renk olarak yeniden tanımlanıyor ve 2018’in favori rengi olarak gösteriliyor.

Ancak Pantone Renk Enstitüsü’nün Başkan Yardımcısı Laurie Pressman; Ultra Viyolet renginin 2018 yılında trendlere öncülük etmekten daha ulvî bir görevi üstlendiğinin altını çiziyor ve “Bu renk, günümüzde ihtiyaç duyduğumuz gerçek şeylerin yansımasıdır.” ifadesini kullanıyor.

Ultra Viyole rengi, kozmosun gizemlerini, şu an bulunduğumuz yerin ötesindeki keşifleri, geniş ve sınırsız gecenin gökyüzünü, mümkün olanın simgesini işaret ediyor. Bize kendi dünyamızın ötesine geçme arzusunu aşılıyor.

2018 yılının moda rengi Ultra Viyole’nin mistik ve ruhani bir özelliği de vardır. Bu renk genellikle günümüzde aşırı derecede uyaranlara maruz kaldığımız dünyada bir şeylere sığınma isteğimizi ifade eder. Duyusal ve zihinsel olarak bizi arınmaya hazırlar üzerimizdeki etkisiyle.

Ultra Violet Rengi Daha Çok Nerelerde Kullanılır?

Bu ruhani rengin daha çok meditasyon yapılan mekanlarda, yaratıcı çalışmaların yapıldığı ortamlarda kullanıldığına rastlayabilirsiniz.

yaratıcılığı ifade ediyor

Eğer siz de ruhunuzu dinlendirmek, yaratıcı düşüncenizi arttırma niyetindeyseniz, mor ve tonlarını dekorasyona dahil edebilirsiniz.

 

Dekorasyonda Ultra Viyole Rengi Nasıl Kullanılır?

İster koltuk rengi olarak isterseniz sadece küçük bir objenin rengi olarak Ultra Viyole’yi tercih ederek dekorasyona 2018 yılının favori rengini dahil edebilirsiniz.

İşte yılın rengini dekorasyona nasıl dahil edebileceğinizi uygulamalı gösteren birkaç örnek:

 

Yazar Hakkında

Ülviye Suna
Ülviye Suna
Merhaba, ben Ülviye. Türk Dili ve Edebiyatı bölümü mezunuyum. Yaklaşık 10 senedir özel sektörde SEO uzmanı olarak çalışıyorum. Yazı yazmayı, hayvanları, denizi ve dekorasyonu çok seviyorum. Bir kuşum, bir salyangozum, bir de kitabım var. (https://www.kitapyurdu.com/kitap/neden-dogurmuyorum-/650183.html)
Sevdiğim, beğendiğim şeyleri takip için hesaplarımı ziyaret etmeyi unutmayın 🙂

Başka Yazı Yok

Giriş Yap

close